В заході взяли участь старости старостинських округів, представники служби у справах дітей, закладів освіти, педагоги та практичні психологи.
Учасники активно обговорювали тему домашнього насильства та ділились практичним досвідом роботи.
Тетяна Бойко, провідний фахівець із соціальної роботи, наголосила на важливості взаємодії суб’єктів, дотриманні вимог законодавства у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, правильному алгоритмі надання соціальних послуг відповідно до виявлених потреб постраждалої особи, особливостях оформлення та ведення необхідної документації.
Тетяна Більо, практичний психолог, детально розповіла учасникам заходу про те, що існують певні загальні характеристики кривдників: критичність до інших, агресивність, владність, потайність та імпульсивність. Спинилась і на загальних характеристиках реальних чи потенційних постраждалих від домашнього насильства - пасивності, підкованості, невпевненості в собі, низькій самооцінці та почутті провини.
Оксана Чорнобай, фахівець із соціальної роботи, звернула увагу на роботу спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, результати діяльності обласної мобільної бригади та, ознайомила з тим, що таке безпечне місце перебування для жінок, які постраждали від домашнього насильства.
Під час проведення заходу надійшло звернення від постраждалої особи про вчинення домашнього насильства. Працівники обласної мобільної бригади екстрено зреагували на випадок, надали соціально-психологічну допомогу постраждалій особі та доправили її до безпечного місця перебування.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися:
068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);
097 578 82 89 (психолог);
Viber: 097 578 82 89.
Консультації надаються з понеділка по четвер - з 9:00 до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

2134 567