11 листопада під час інформаційно-просвітницького заходу у Брацлавській ТГ працівниками обласної мобільної бригади висвітлено питання особливостей допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. На важливість цієї теми звернули увагу старости старостинських округів. Також до діалогу долучилися директор центру надання соціальних послуг, секретар селищної ради та представники Тульчинського районного відділу поліції.
На важливості широкого публічного інформування щодо питання запобігання домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі наголосила фахівець із соціальної роботи Оксана Чорнобай. З огляду на це, спеціалістка звернула увагу на законодавство України з питань запобігання та протидії домашньому насильству, ознайомила присутніх із повноваженнями органів та установ з питань попередження домашнього насильства, з можливостями організації міжвідомчої взаємодії структурних підрозділів, відповідальних за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім`ї.
Тетяна Більо, практичний психолог, зупинилась на кризовому стані, в якому перебуває сучасна сім’я та її деструктивних процесах. Одним з яскравих проявів такої кризи стало зростання рівня жорстокості і насильства між членами сім’ї. Вирішення цієї проблеми є одним з актуальних завдань будь-якого суспільства. Допомогти в протидії домашньому насильству можуть: посилення та підвищення професійної ефективності працівників включених в діяльність по запобіганню домашнього насильства, психологічна підтримка постраждалих осіб, розвиток мережі спеціалізованих служб, зокрема притулків з наданням постраждалим безпечного місця перебування.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися:
068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);
097 578 82 89 (психолог);
Viber: 097 578 82 89.
Консультації надаються з понеділка по четвер - з 9:00 до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

1234