Торгівля людьми є проблемою для більшості країн світу. Щороку мільйони людей потрапляють у рабство. За оціночними даними Міжнародної організації з міграції, за роки незалежності України від торгівлі людьми постраждали понад 230 тисяч осіб. Українці потерпають від сучасного рабства як усередині країни, так і за кордоном.

28 липня 2023 року працівники обласного центру соціальних служб долучилися до інформаційно-просвітницької акції «Невидимі», організованої Департаментом соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації, з нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

Захід спрямований на підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину.

Довідково!

Протягом І півріччі 2023 року працівниками центрів соціальних служб та центрів надання соціальних послуг Вінницької області надано послуги 3 особам, які постраждали від торгівлі людьми. Проведено 51 захід, спрямований на профілактику потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

За консультаціями з питань протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству / насильству за ознакою статі можна звернутися до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі, за тел.: 068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи); 097 578 82 89 (психолог); Viber: 097 578 82 89. Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год, в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

1