14 серпня на базі Вінницького обласного центру соціальних служб розпочалося чотириденне онлайн навчання для прийомних батьків та батьків-вихователів. Це – шосте в поточному році навчання з підвищення виховного потенціалу батьків, яке відбувається в умовах воєнного стану.

У заході беруть участь батьки 8 прийомних сімей та 2 дитячих будинки сімейного типу з 6 територіальних громад області.

До програми тренінгу, який спрямований на вдосконалення виховного потенціалу батьків, включено теми психологічного та соціального розвитку дітей і підлітків та заходи, які спрямовані на усунення негативних наслідків психічного та фізичного здоров'я дітей, їх поведінки та розвитку після отриманої психологічної травми.

Ведуча навчання – практичний психолог обласного центру соціальних служб Тетяна Ковальчук – створила позитивний мікроклімат в колі прийомних батьків та батьків-вихователів, завдяки якому вони ділились досвідом виховання дітей, їх планами на майбутнє, досягненнями у різних видах діяльності. Учасниками заходу активно обговорювались особливості спілкування з біологічними родичами та шляхи розв’язання проблем, з якими стикаються прийомні діти та діти-вихованці через їх попередній досвід перебування в сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах / закладах інституційного догляду та виховання дітей.

1