Під таким гаслом 17 серпня 2023 року у місті Тульчин Вінницьким обласним центром соціальних служб спільно з службою у справах дітей Вінницької військової адміністрації проведено семінар-тренінг для суб’єктів соціального захисту дітей Тульчинської територіальної громади.

Захід проведено в рамках реалізації проекту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», що впроваджується Міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині».

Представники служби у справах дітей, управління соціального захисту населення міської ради, центру надання соціальних послуг, центру первинної медико-санітарної допомоги, закладів освіти, підрозділу Національної поліції та батьки-вихователі, прийомні батьки та опікуни і піклувальники ознайомились із повноваженнями кожного структурного підрозділу, закладу чи установи на всіх етапах створення та функціонування сімей опікунів/піклувальників, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

Особливий інтерес та активність учасників навчання викликало обговорення реальних життєвих ситуацій, оперативне вирішення яких в найкращих інтересах дитини потребувало знання законодавства, розуміння повноважень партнерів та злагодженої командної роботи.

Кожен з учасників долучився до складання індивідуального плану соціального захисту дитини-сироти і отримав можливість відчути, наскільки власні професійні чи батьківські зусилля, спрямовані за задоволення потреб дитини, підсилюються за умови включення колег, які є партнерами однодумцями.

01