- Як забезпечити дієвість механізму соціального захисту дітей, передбаченого чинним законодавством?

- Як організувати та скоординувати роботу працівників різних галузей в інтересах дітей, які виховуються у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та родинах опікунів чи піклувальників?

- Як не залишити непоміченими і незадоволеними індивідуальні потреби дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування?

- Яким чином врахувати стадію адаптації дитини в родині, щоб прийняти рішення в найкращих її інтересах?

Відповіді на ці та інші питання учасники тренінгу шукали в процесі дискусій, обговорення презентацій та виконання практичних вправ.

Висновком роботи стало усвідомлення і проговорення в групі працівниками різних структур, закладів та організацій, батьками-вихователями та піклувальниками, що злагоджена командна робота, спільні цінності та орієнтири на потреби дітей підсилюють спроможність кожного учасника взаємодії, дають наснаження для роботи та ресурс для досягнення позитивного результату в інтересах дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Захід проведено Вінницьким обласним центром соціальних служб за участі служби у справах дітей Вінницької обласної військової адміністрації в рамках реалізації проекту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», що впроваджується Міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині».

Наступний тренінг має відбутись у м.Бар на початку вересня.

1