Доля дітей, які залишилися без батьківського піклування не залишалась поза увагою в будь який час. Навіть під час воєнних дій в Україні дане питання не втратило актуальності. Кількість людей, які мають бажання прийняти в свою сім’ю дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування значно збільшилась.

27 вересня завершилося чергове навчання з підготовки кандидатів в усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки.

Протягом 7 днів координатори навчання: керівник та практичний психолог відділу навчальних заходів для сімейних форм виховання створювали сприятливу атмосферу для отримання знань та навичок у сферах компетентностей, необхідних для успішного виховання та розвитку дитини у новій сім’ї. Серед питань, які розглядалися на тренінгу - особиста готовності кандидатів до змін, які відбудуться в їхньому житті з приходом дитини, розвиток дітей та причини їх затримки, формування прив’язаності дитини, вплив попереднього життєвого досвіду на поведінку дитини, методи виховання, які допоможуть батькам змінити поведінку дитини.

Крім того, учасники тренінгу щодня виконували домашні завдання, пов’язані з темою проведеного тренінгового дня. Це давало можливість пригадати, обміркувати та закріпити опрацьований матеріал.

В останній день навчання кандидати зустрілись з заступником начальника служби у справах дітей обласної військової адміністрації. Майбутні батьки отримали відповіді на запитання щодо процедури влаштування дітей в сімейні форми виховання.

1