Психічне здоров’я – це стан благополуччя, у якому людина реалізує свої здібності, може протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати й робити внесок у свою громаду.

В рамках реалізації Всеукраїнської програми метального здоровʼя «Ти як?», ініційованої Першою леді Оленою Зеленською, психологами Вінницького обласного центру соціальних служб 17-18 жовтня проведено тренінг «Самодопомога плюс» [Self-Help Plus] (SH+) – мультимедійний курс самодопомоги у боротьбі зі стресом, за програмою розробленою Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні.

Тренери Роксана Пилявець та Тетяна Більо звернули увагу на те, як важливо уважно ставитись до своїх думок, емоцій та поведінки. Усвідомлення допомагає краще розуміти власні думки та емоції, тривогу та переживання, поліпшити ставлення до життя й підхід до розв’язання проблем. Потрібно дослухатися до свого тіла, бажань та внутрішніх психологічних процесів, адже це підвищує здатність планувати діяльність, позитивно ставитися до себе і, як наслідок, – мати високий рівень емпатії та самоприйняття.

Навчання спрямоване на щодо впровадження та використання курсу у професійній діяльності та повсякденному житті відбулося в комбінованому режимі: перший день в онлайн, другий – в офлайн – форматі. Учасниками стали 10 спеціалістів – фахівців із соціальної роботи та психологів з 7 територіальних громад області. За результатами тренінгу підготовлені пари (фасилітатор і ко-фасилітатор), які зможуть допомагати мешканцям громад освоїти навички керування стресом у складних життєвих ситуаціях, використовуючи отримані знання та уміння.

Дякуємо Veteran Hub за можливість скористатися конференц-залом. Подібні зустрічі здатні зближувати людей та робити світ кращим!

З метою отримання фахових консультацій та покращення психоемоційного стану, рекомендуємо звертатися на цілодобову лінію психологічної підтримки для постраждалих від війни за телефоном:
050 300 73 38
096 524 17 41

01