Під такою назвою 20 жовтня 2023 року у молодіжному центрі «Квадрат» відбувся семінар-тренінг для фахівців із соціальної роботи, які у громадах області забезпечують надання соціальних послуг сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Навчання організоване Регіональною координаторкою ПРООН у Вінницькій області Анастасією Ланіною в межах проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення», що впроваджується ПРООН за фінансової підтримки Уряду Швеції, що представлений Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA).

Тренерами висвітлено питання особливостей роботи соціальних працівників із внутрішньо переміщеними особами, виявлення та розуміння потреб ВПО, гендерні аспекти та пріоритети у наданні соціальних послуг.

Учасники семінару ознайомились із досвідом реалізації пілотного проекту з соціальної інтеграції людей з інвалідністю з числа ВПО та військовослужбовців і отримали практичні навички з налагодження діалогу.

Важливою частиною заходу стала передача 40 планшетів від Програми розвитку ООН та SIDA центрам соціальних служб та центрам надання соціальних послуг області для роботи з сім’ями та особами, які перебувають у складних життєвих обставинах.

01