Протягом двох днів, 31 жовтня та 01 листопада в Немирівській та Калинівській міських територіальних громадах Вінницьким обласним центром соціальних служб спільно із службою у справах дітей Вінницької військової адміністрації проведено семінари-тренінги для суб’єктів соціального захисту дітей цих громад.

Під час семінарів було обговорено питання міждисциплінарної взаємодії в процесі супроводу сімейних форм виховання: алгоритм створення та функціонування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, сімей опікунів/ піклувальників та повноваження кожного структурного підрозділу, закладу чи установи на всіх етапах.

Представники служб у справах дітей, управлінь соціального захисту населення міських рад, надавачів соціальних послуг, центрів первинної медико-санітарної допомоги, закладів освіти, підрозділів Національної поліції, інклюзивно-ресурсних центрів та батьки-вихователі, прийомні батьки та опікуни і піклувальники долучились до складання індивідуального плану соціального захисту дитини-сироти. По завершенню цієї роботи учасники відзначили важливість співпраці усіх партнерів при визначенні шляхів для всебічного задоволення потреб дитини.

Також під час тренінгу учасники окреслили труднощі, що виникають у дітей під час адаптації в сім’ї, в освітньому середовищі, визначили ресурси територіальної громади, які потрібно залучити для полегшення проходження дітьми адаптації.

Особливий інтерес учасників викликало обговорення реальних життєвих ситуацій, вирішення яких в найкращих інтересах дитини потребувало злагодженої командної роботи.

Захід проведено в рамках реалізації проекту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», що впроваджується Міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині».

02