Війна є надзвичайним психологічним подразником для людини та суспільства. Ми не маємо природнього імунітету, здатного захистити від стресу, що спричиняють бойові дії. Втім, існують правила і практики, які дозволяють навчитися долати стресові ситуації і цим зберегти фізичне здоров’я та душевну рівновагу – своє і тих, хто перебуває поруч.

14 та 15 листопада 2023 року в рамках реалізації Всеукраїнської програми метального здоровʼя «Ти як?», ініційованої Першою леді Оленою Зеленською, психологами Вінницького обласного центру соціальних служб Тетяною Більо та Роксаною Пилявець проведено чергове навчання для надавачів соціальних послуг територіальних громад Вінницької області з підготовки до роботи за програмою стрес-менеджменту «Самодопомога Плюс» [Self-Help Plus] (SH+). Фахівці успішно опанували навички надання першої психологічної допомоги, подолання стресу, а також навички фасилітації різних груп населення і готові впроваджувати програму у територіальних громадах.

Особливість курсу заключається у тому, що людина працює над собою, набуваючи потрібних навичок управління своїм стресом, у власному темпі, у комфортних умовах, створених фасилітатором та ко-фасилітатором групи.

Дякуємо Veteran Hub за можливість скористатися конференц-залою та надійним укриттям, яким учасники скористалися під час повітряної тривоги. Подібні зустрічі здатні зближувати людей та робити світ кращим!

З метою отримання фахових консультацій та покращення психоемоційного стану, рекомендуємо звертатися на цілодобову лінію психологічної підтримки для постраждалих від війни за телефоном:
050 300 73 38
096 524 17 41

01