З 15 по 18 листопада Вінницьким обласним центром соціальних служб спільно з Українським товариством фізичної та реабілітаційної медицини і Центром медичної реабілітації проведено навчання за програмою підготовки фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності. За результатами навчання та здачі іспиту довідки отримали 9 осіб з 3-х територіальних громад області.

Навчання, яке тривало протягом трьох днів, пройшло у змішаному режимі – офлайн та з використанням можливостей самостійного перегляду відеоуроків. Завдяки цьому вдалось опрацювати теоретичну і практичну частини навчальної програми та перевірити рівень підготовки учасників.

Під час навчання Наталія Добруцька, фахівець із соціальної роботи відділу методичного забезпечення соціальної роботи, детально поінформувала учасників про зміст соціальної послуги догляду вдома. Крім того, на практичному занятті до даної теми, учасники мали можливість на навчальному випадку детально розглянути механізм організації надання соціальної послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності.

Питання профілактики синдрому емоційного вигорання та способи його подолання з учасниками навчання опрацювала практичний психолог центру Роксана Пилявець.

Разом з фахівцями обласного центру соціальних служб матеріали навчального курсу презентували досвідчені спеціалісти сфери реабілітації осіб з функціональними обмеженнями та надання першої медичної допомоги – Вікторія Колісник, медичний директор Центру медичної реабілітації та спортивної медицини, лікар фізичної та реабілітаційної медицини та Наталя Кушнір, викладач I категорії відділення циклової комісії терапевтичних дисциплін Вінницького медичного фахового коледжу ім. акад. Д.К. Заболотного.

За результатами навчання та складання іспиту усі учасники отримали довідку, яка дає право надавати послуги з догляду на професійній основі та отримувати грошову компенсацію за її надання.

 

01