Онлайн – це повноцінна частина життя сучасних дітей. Саме в інтернеті вони навчаються, шукають нову інформацію, спілкуються з друзями, стежать за життям відомих людей.

Інтернет дозволяє дітям бути в курсі подій, ділитися фото- та відеоконтентом, розважатися та просто переключaтися від сперечань з батьками чи негараздів у школі.

Але ж крім очевидних бонусів, інтернет несе і загрози. Екран телефона чи планшета створює ілюзію захисту та безпеки, але зі збільшенням кількості користувачів, злочини в інтернеті набувають все нових форм.

30 листопада 2023 року рамках проєкту «Інтернет без насильства. Безпечно!», що розроблений Вінницьким обласним молодіжним громадським центром «Волонтер» у співпраці з Вінницьким обласним центром соціальних служб, відбувся тренінг «Вплив негативних явищ та протидія насильству над дітьми в інтернет-просторі» для прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів та піклувальників, які проживають у Вапнярській територіальній громаді. Одночасно з батьками тренери проєкту провели заняття з двома групами дітей – молодшими школярами та підлітками. Учасниками тренінгу стали 67 осіб.

Захід відбувся за сприяння центру надання соціальних послуг Вапнярської селищної ради та підтримки Українського фонду "Благополуччя дітей".

Батьки ознайомились з важливою інформацією про вплив соціальних мереж на формування психіки дитини та навчились застосовувати новітні програми, які допомагають контролювати поведінку дітей в інтернеті.

Діти в ігровій формі відповідно до їх віку набули знань про явища, з якими можна стикнутись в інтернет-просторі; усвідомили ризики, які можуть нести соціальні мережі, та їх наслідки.

Тренінг проведений в рамках спільних заходів Вінницької області до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

01