Вінницьким обласним центром соціальних служб 4 грудня розпочато навчання з метою підвищення виховного потенціалу прийомних батьків та батьків вихователів на тему: «Терапевтичне батьківство – шлях до зцілення дитини». Цьогоріч це – заключна одинадцята зустріч, в якій беруть участь 4 прийомні родини та 5 дитячих будинків сімейного типу з 7 територіальних громад. Учасники розпочали презентувати свої сім’ї, ділитися досвідом виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Координатор навчання – практичний психолог обласного центру соціальних служб Тетяна Ковальчук сприяла включенню у батьків рефлексії щодо спектру почуттів дітей, проживання емоцій, виявлення складнощів у поведінці кожної дитини та надання їй відповідної допомоги. Прийомні батьки та батьки-вихователі змогли удосконалити свої знання щодо створення довірливих стосунків в родині з проявами відчуття безумовної любові та формування у дитини відчуття безпечного середовища.

Під час навчання увагу батьків зосереджено на особливостях процесу відновлення та зцілення дитини, формуванні стратегії взаємодії з дитиною з усвідомленням її дитячої травми, кроків щодо її проживання та корекції поведінкових особливостей. Позитивна атмосфера, що склалась у групі, допомагає знайти відповіді на багато запитань, які хвилюють батьків.

Під час взаємодії з психологом прийомні батьки та батьки-вихователі зможуть практично ознайомитись з методами і техніками релаксації та використовувати їх спільно з дітьми.

01