Перейматися як впливає час, проведений в Інтернеті, на вашу дитину — нормально. Тут можуть цькувати, контент може шкодити, а друзі — виявитися маніпуляторами.

5 грудня 2023 року група фахівців із соціальної роботи, психологів та соціальних педагогів, які працюють у закладах соціальної сфери у територіальних громадах Вінницької області, стали учасниками тренінгу "Вплив негативних явищ та протидія насильству над дітьми в Інтернет-просторі". Фахівці Вінницького обласного центру соціальних служб спільно з Вінницьким обласним молодіжним громадським центром «Волонтер» провели навчання для 21 спеціаліста в рамках проєкту «Інтернет без насилля. Безпечно!», що підтриманий Український фонд "Благополуччя дітей".

Основним завданням зустрічі стало розширення обізнаності щодо запобігання та протидії насильству над дітьми в Інтернет-просторі. Тренери Оксана Чорнобай та Вікторія Асауляк ознайомили учасників з інструментами роботи з даної теми, узагальнили, поглибили та закріпили знання фахівців.

Учасники навчилися пояснювати дітям правила використання Інтернету: як безпечно спілкуватися, користуватися ґаджетами, споживати контент; як в мережі проявляється сексуальне насильство та кібербулінг. Дізналися про різноманітність соцмереж, месенджерів та онлайн-ігор.

Інтернет може бути безпечним місцем для всіх – головне розуміти його загрози та вміти їм протистояти.

Тренінг проведений в рамках спільних заходів Вінницької області до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

01