З 4 по 8 грудня 2023 року працівниками Вінницького обласного центру соціальних служб на базі Вінницького регіонального центру підвищення кваліфікації проведено навчання для завершальної групи надавачів соціальних послуг на тему: «Надання соціально-психологічної підтримки ветеранам війни та членам їх сімей». Програма навчання розроблена в рамках реалізації субвенції державного бюджету, яка передбачена для підвищення кваліфікації надавачів соціальних послуг.

Навчання, які проводились протягом 4 тижнів для 4 окремих груп, спрямовані на посилення професійної впевненості та компетентності працівників закладів, які надають соціальні послуги та психосоціальну підтримку ветеранам та членам сімей військовослужбовців. Учасниками заходу стали 260 фахівців із соціальної роботи та інших працівників системи соціального захисту .

У ході навчань значну увагу приділено теоретичним питанням проявів наслідків психотравмуючих подій, травматичного досвіду після пережитих полону та тортур, а також наслідків дії вибухової хвилі на мозок людини.

Запрошені експерти з ментального здоров’я – Сергій Міщук, лікар-нейрофізіолог, психотерапевт, провідний національний тренер та Аліна Кобець, лікар-психіатр, психотерапевт, заступник директора з поліклінічної роботи Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. акад. О. І. Ющенка – розглянули практичні випадки, які зустрічаються у їх практиці, та випадки, які були запропоновані учасниками навчань, надали відповіли на запитання.

За результатами навчань та виконання залікового завдання учасники отримають сертифікати державного зразка.

01