В рамках реалізації Програми ментального здоров'я "Ти як?" 20 березня відбулася інформаційно-просвітницька зустріч з працівниками структурних підрозділів та старостинських округів Якушинецької сільської ради на тему «Соціально-психологічна підтримка населення, яке постраждало від війни».

Учасники заходу відмітили, що із кожним днем збільшується кількість людей, які потребують соціально-психологічної підтримки. Серед них внутрішньо переміщені особи, сім’ї захисників і захисниць України, ветерани війни та члени їх родин. Тому дуже важливо всім, хто працює у сфері «людина-людина», володіти навичками надання підтримки під час виконання своїх службових обов’язків.

Працівники обласного центру соціальних служб презентували інформацію щодо того, в яких важких стресових умовах знаходяться військові та як ефективно їх підтримувати під час спілкування і надали рекомендації щодо особливостей взаємодії з військовим і ветеранами, які припинили чи призупинили свою військову службу.

Щоб мати ресурс для підтримки інших, важливо вміти допомогти собі. Тому учасники зустрічі зацікавлено сприймали інформацію про природу стресу і його вплив на організм людини та виконували практичні вправи, спрямовані на формування навичок самостійного регулювання власного психоемоційного стану.

Крім того, учасники заходу отримали брошури, буклети та візитівки із телефонними номерами установ та закладів, які надають допомогу в психосоціальній підтримці населення, яке постраждало від війни.

Після завершення заходу командою працівників Вінницького обласного центру соціальних служб проведено зустрічі з членами сімей захисників та захисниць України за місцем їх проживання у громаді.

При потребі психологічної підтримки консультації фахівців можна звертатись за телефоном обласної цілодобової лінії: 096 524 17 41

2