Методичний супровід діяльності закладів, які надають соціальні послуги сім’ям з дітьми є одним із основних завдань Вінницького обласного центру соціальних служб.

З метою надання методичної допомоги щодо організації та надання соціальних послуг особам та сім’ям з дітьми, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, обласним центром у 2024 році заплановані виїзди до 10 територіальних громад.

28 березня командою спеціалістів Вінницького обласного центру соціальних служб проведено першу виїзну зустріч з працівниками центру надання соціальних послуг Вапнярської селищної ради.

Під час зустрічі розглянуто:
- організаційні питання діяльності центру надання соціальних послуг;

- стан організації надання соціальних послуг у Вапнярській селищній територіальній громаді;

- діяльність структурних підрозділів центру надання соціальних послуг;

- організація соціально-психологічної підтримки населення, постраждалого від війни, в т.ч. ветеранів, членів їх сімей, членів сімей захисників та захисниць України;

- надання соціальних послуг:

• сім’ям / особам, які постраждали від жорстокого поводження, в тому числі від домашнього насильства або в яких існує реальна загроза його вчинення стосовно повнолітніх та неповнолітніх осіб;
• сім’ям, діти з яких перебувають в закладах інституційного догляду та виховання;
• сім’ям, де батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків;

- порядок ведення випадків;

- відображення результатів надання соціальних послуг у звітних інформаціях.

В ході супервізії особливу увагу зосереджено на використанні всіх можливих ресурсів для якісного надання соціальних послуг, мінімізації складних життєвих обставин отримувачів послуг.

Методичні рекомендації за результатами проведеної зустрічі буде направлено до центру надання соціальних послуг Вапнярської селищної ради для врахування в подальшій роботі.

 01