Робота із сім’ями, в яких виховуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, залишається одним із пріоритетних напрямків роботи надавачів соціальних послуг.

2 травня начальником відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Світланою Осадчою проведено вебінар на тему: «Організація надання соціальних послуг сім’ям опікунів та піклувальників».

Участь у заході взяли 105 працівників закладів, що забезпечують надання соціальних послуг сім’ям, в яких виховуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування.

Під час вебінару розглянуті питання щодо:
- алгоритму надання послуги соціального супроводу сім'ям опікунів та піклувальників відповідно до державного стандарту;
- важливості надання соціальної послуги консультування сім’ям опікунів та піклувальників, які не отримують послугу соціального супроводу, та алгоритм її надання;
- взаємодії із службами у справах дітей під час надання соціальних послуг сім’ям опікунів та піклувальників.

Крім того,обговорено зауваження Головного управління Нацсоцслужби у Вінницькій області за результатами перевірок надання послуг сім’ям даної категорії у 2023 році та шляхів їх усунення.

Учасники вебінару активно долучалися до обговорення теми та ділилися власним досвідом організації роботи із сім’ями опікунів та піклувальників.

01