У січні 2024 року на базі одного з рекреаційних закладів Вінницької області мультидисциплінарною командою фахівців проведено заходи соціальної та психологічної підтримки для 12 родин в рамках Програми соціального відновлення ветеранів та членів їх сімей.

Для надання подальшої підтримки та необхідних соціальних послуг учасникам Програми працівниками Вінницького обласного центру соціальних служб організовано наради із спеціалістами, які відповідають за соціальну роботу з ветеранами у громадах. Завдяки цьому у Вінницькій, Гніванській, Жмеринській, Немирівській, Турбівській, Хмільницькій та Якушинецькій громадах родини ветеранів, що стали учасниками Програми, отримали соціальні послуги за місцем їх проживання. Крім того, для продовження роботи сімей із психологом проводились групові зустрічі та індивідуальні консультації.

24 червня 2024 року відбулась наступна зустріч з фахівцями центрів соціальних служб та центрів надання соціальних послуг, на якій обговорено результати роботи з родинами ветеранів: усі 12 сімей отримують соціальні послуги, 10 з них - адаптувались та не потребують систематичної підтримки. Водночас – 2 родини будуть отримувати соціальні послуги більш тривалий час. Всі сім’ї ветеранів налагодили взаємодію із спеціалістами, які надають соціальні послуги, та психологами. Кожна родина поінформована про можливість отримання подальшої соціально-психологічної підтримки у разі потреби.

1