27 червня 2024 року директор обласного центру соціальних служб Олена Стоялова взяла участь у розширеному засіданні колегії служби у справах дітей Вінницької обласної військової адміністрації.

Під час обговорення питання розвитку сімейних форм виховання О. Стоялова ознайомила начальників служб у справах дітей районних військових адміністрацій, сільських, селищних, міських рад з інформацією про зростання кількості звернень служб щодо підготовки кандидатів у опікуни/ піклувальники та усиновлювачі; торкнулась питання необхідності підвищення рівня інформування кандидатів щодо умов та тривалості навчань, графіка їх проведення у 2024 році та ознайомлення кандидатів з іншими формами сімейного влаштування і патронатом над дитиною.

В ході обговорення аналізу стану функціонування діючих прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та їх наповнення Олена Стоялова звернула увагу учасників засідання на необхідність першочергового врахування інтересів дітей під час довлаштування до дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

Довідка:

Протягом 2024 року на базі Тренінгового центру Вінницького обласного центру соціальних служб проведено сім  навчань для кандидатів у опікуни/ піклувальники, усиновлювачі, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі та їх помічники тривалістю від 7 до 10 днів кожне (залежно від форми влаштування, на яку подано заяви).

Участь у навчальних заходах взяли 12 осіб та 39 сімей. За результатами навчань відповідні довідки та рекомендації отримали 25 сімей та 5 осіб кандидатів в усиновлювачі, 28 осіб кандидатів в опікуни, 6 сімей та 1 особа кандидатів у прийомні батьки / батьки-вихователі.

Пройшли навчання 5 сімей кандидатів в патронатні вихователі.

1