На Вінниччині відбувся ще один захід для ветеранів та членів їх сімей на базі Медичного реабілітаційного центру "Південний Буг" Міністерства внутрішніх справ України.

Захід проведено на виконання Обласної цільової програми підтримки учасників бойових дій, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України на 2022 – 2026 роки в рамках надання послуги соціальної адаптації за Програмою соціального відновлення.

Програма спрямована на формування довірливих стосунків у сім’ї, стабільного психоемоційного стану, стійкості до психологічної травматизації та передбачає індивідуальну і групову роботу ветеранів, їх дружин та дітей з психологами і фахівцями із соціальної роботи.

Програма проводилась втретє, але була організована по-новому. На відміну від попередніх заїздів, які фінансувались Товариством Червоного Хреста України, усі витрати на перебування ветеранів, їх дружин та дітей у санаторно-курортному закладі взяли на себе територіальні громади області. А роботу фахівців мультидисциплінарної команди, які проводили Програму соціального відновлення, забезпечено за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті.

Завдяки такому об’єднанню зусиль обласної військової адміністрації та Городківської, Липовецької, Мурованокуриловецької, Оратівської та Піщанської територіальних громад вдалось психологічно підтримати 10 родин – 10 ветеранів, 10 їх дружин та 7 дітей.

Учасники програми мали можливість поспілкуватись особисто з начальницею відділу взаємодії з ветеранами війни Управління у справах ветеранів війни Іриною Войтенко та заступницею директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяною Бондаренко. Під час зустрічі ветерани та члени їх сімей змогли отримати консультації фахівчинь з питань, що їх турбували.

Крім того, у проведенні заїзду взяли участь психологи та фахівці із соціальної роботи, які відповідають за соціальну адаптацію та надання соціальних послуг ветеранам у громаді і будуть супроводжувати родини ветеранів за місцем їх проживання.

01