1 жовтня 2021 року Вінницьким обласним центром соціальних служб проведено підсумкове онлайн навчання для прийомних батьків, батьків-вихователів, фахівців, які здійснюють соціальний супровід та працівників служб у справах дітей Хмільницького, Вінницького, Гайсинського, Жмеринського, Могилів-Подільського, Тульчинського районів, які не взяли участь у заході раніше.
У заході взяли участь 67 прийомних батьків та батьків-вихователів, 16 фахівців, які надають послугу соціального супроводу та 12 працівників служб у справах дітей з 12 територіальних громад Хмільницького, Вінницького, Жмеринського, Могилів-Подільського, Тульчинського районів.
Вебінар тривав 4 години з перервою. До перерви були обговорені питання «Значення спілкування прийомної дитини з біологічними родичами. Травма розлучення з біологічною сім‘єю її наслідки». «Сучасні стратегії захисту права дитини на виховання в сім‘ї». Учасники вебінару почули про велике значення спілкування прийомної дитини з біологічними родичами, подолання травми розлучення дитини з біологічною сім’єю та її наслідків.
Після перерви батькам надано інформацію про орієнтований алгоритм налагодження спілкування дитини з батьками та біологічним родичами. Також батьки отримали практичні інструменти для надання психологічної підтримки прийомним дітям у ході підготовки до спілкування з біологічними родичами для задоволення потреби у приналежності до сім‘ї.
Фахівці та батьки отримали анкети, заповнення яких сприятиме здійсненню аналізу життєвої історії кожної дитини та плануванню заходів, спрямованих на подолання дітьми травм прив’язаності та розлучення, вивченню доцільності налагодження стосунків прийомної дитини з біологічними родичами, обов’язкове формування позитивного ставлення до біологічних батьків та родичів.
Під час чергових онлайн зустрічей для прийомних батьків та фахівців в рамках заходів, спрямованих на відновлення груп зустрічей прийомних батьків на рівні територіальних громад буде розглянуто тему «Безпека в інтеренеті».

 3126789101112