7 жовтня працівники обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі провели захід в с. Сітківці Райгородської сільської ТГ.
В заході взяли участь 18 учасників, серед них – представники органу соціального захисту населення, працівники служби у справах дітей, КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання послуг)» сільської ради, а також старости старостинських округів.
Фахівець із соціальної роботи Оксана Чорнобай ознайомила учасників із законодавством у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, інституційним забезпеченням захисту прав постраждалих осіб на регіональному рівні, взаємодією суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, розвитком спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Було наведено статистичні дані уповноважених органів Національної поліції, за якими в області у 2021 році постраждали від домашнього насильства 6836 жінок, 1620 чоловіків та 188 неповнолітніх.
Практичний психолог Тетяна Геращенко розповіла, що найбільший ризик опинитись у ситуації насильства, особливо в сімейних стосунках, мають жінки, діти та підлітки, а також особи з інвалідністю та особи похилого віку. Вона акцентувала увагу на тому, що кривдником може бути будь-хто з перерахованих категорій. Психолог ознайомила з індивідуальними психологічними особливостями осіб, які постраждали від домашнього насильства та циклом насильства, потрапляючи до якого постраждала особа стає все менш здатною врегульовувати ситуацію самостійно чи бодай впливати на неї. Їй необхідна кваліфікована допомога. Цикл насильства замикає потерпілих в системі насильницьких відносин та змінює уявлення про прийнятне у міжособистісних стосунках і належить до ключових факторів існування домашнього насильства.
Після проведеного заходу відбулися виїзди в сім’ї Райгородської територіальної громади, у яких систематично вчинюється домашнє насильство.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися за тел.: 068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи); 097 578 82 89 (психолог); Viber: 097 578 82 89. Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

123456