25 листопада в Україні відзначається Міжнародний день ліквідації насильства проти жінок. В підтримку цієї акції 30 листопада обласна мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, провела інформаційно-просвітницький захід в Барській міській територіальній громаді. Місцем проведення стала центральна площа в місті Бар.
В акції взяли участь: відповідальна особа за координацію заходів реагування на факти вчинення насильства, поліцейські офіцери громади та представник Вінницького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги у Барській територіальній громаді.
Мета заходу полягає у приверненні уваги громадян до домашнього насильства як соціального явища, формування небайдужого ставлення до цієї актуальної проблеми, ознайомлення з видами насильства, правами постраждалих осіб від домашнього насильства та інформацією щодо контактів спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб.
Під час вуличної акції мобільною бригадою проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу, зосереджено увагу громадян на видах насильства, та на тому як його ідентифікувати та протидіяти. Фахівці розповсюджували брошури, буклети та візитівки із важливими телефонними номерами установ та органів, які надають допомогу в протидії та запобіганні домашньому насильству.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися:
068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);
097 578 82 89 (психолог);
Viber: 097 578 82 89.
Консультації надаються з понеділка по четвер - з 9:00 до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

123456789