16 грудня 2021 року начальник відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Вінницького обласного центру соціальних служб Світлана Чижик взяла участь у тематичній зустрічі з представниками територіальних центрів занятості Вінницької області. Зустріч організовано обласним центром зайнятості в рамках реалізації експериментального проекту щодо впровадження нової моделі надання центрами зайнятості клієнтцентрованих послуг та присвячена патронату над дитиною.
В ході зустрічі обговорено питання співпраці територіальних центрів занятості та центрів соціальних служб Вінницької області з метою пошуку кандидатів у патронатні вихователі з числа зареєстрованих безробітних.
Світлана Чижик детально зупинилась на висвітленні питань, які цікавили учасників зустрічі. Що таке сім’я патронатного вихователя? Хто може стати патронатним вихователем і як це зробити? Які документи необхідно надати для створення сім’ї патронатного вихователя? Які діти влаштовуються під патронатом і скільки часу можуть перебувати у сім’ї? Чи проводиться підготовка кандидатів у патронатні вихователі? Що гарантує держава сім’ї, яка влаштовує дітей під патронат? Який розмір оплати праці патронатного вихователя? Куди необхідно звернутись зацікавленим особам?
Водночас акцент зустрічі зроблено на тому, що діяльність патронатного вихователя здійснюється на договірній основі та передбачає зайнятість, оплату за надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах.
За детальнішою інформацією щодо запровадження патронату або можливості стати патронатним вихователем необхідно звертатися до Вінницького обласного центру соціальних служб за телефонами: 67-02-66, 067-885-71-07.0 02 0a 2a88d6fb3f50b93c3cbc4a60b24d08eb6a1aade5b2fed37a76fb660a7ffd4b32 90ff839f966b478d125