21 грудня провідний фахівець із соціальної роботи обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, Тетяна Бойко ознайомила учасників навчання із законодавством у сфері запобігання та протидії домашнього насильства, основними завданнями та формами роботи обласної мобільної бригади, роботою спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб у Вінницькій області.
Увагу присутніх було зосереджено на тому, що жорстоке поводження з дітьми і нехтування їхніми інтересами можуть мати різні види і форми, але наслідками завжди є серйозна шкода для здоров’я, розвитку і їх соціалізації. Крім того, діти страждають не лише від насильства, яке вчиняється по відношенню до них, а й тоді, коли спостерігають за насильством у своїй сім’ї, переносячи цей негативний досвід у власне життя в майбутньому. Домашнє насильство спричиняє істотний негативний вплив на психічний розвиток дитини, тому наголошено, що використання фізичних методів покарання, психологічного тиску, принижень чи будь-яких інших проявів насильства відносно дітей є неприпустимим під час їх виховання.
Кожен учасник навчання отримав контактні номери телефонів обласної мобільної бригади та «гарячих ліній» з попередження домашнього насильства.

За допомогою до працівників Обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися за тел.: 068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи); 097 578 82 89 (психолог); Viber: 097 578 82 89. Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год, в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

123