19 січня 2022 року відбулося засідання міждисциплінарної команди щодо перебування 4-х дітей в сім’ї патронатного вихователя Погребищенської міської територіальної громади. З метою надання методичної допомоги в засіданні взяли участь заступник директора Вінницького обласного центру соціальних служб Ольга Григорівна Слободяник та начальник відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Світлана Вікторівна Чижик.
До обговорення заходів, проведених протягом 3-х місяців перебування дітей в сім’ї патронатного вихователя та планування подальшої роботи з сім’єю, яка опинилася в складних життєвих обставинах долучились усі члени МДК - головний спеціаліст служби у справах дітей Погребищенської міської ради Олена Андріївна Павліченко, начальник управління соціального захисту населення Погребищенської міської ради Василь Васильович Ткачук, начальник відділу освіти Погребищенської міської ради Анатолій Вікторович Тимощук, директор центру соціальних служб Погребищенської міської ради Лариса Юріївна Семчук, фахівець із соціальної роботи центру соціальних служб Леся Миколаївна Ткачук, практичний психолог Юлія Ярославівна Українець, патронатна вихователька Інна Миколаївна Ткачук та її помічник Микола Іванович Ткачук.
Члени МДК заслухали патронатну виховательку Інну Миколаївну Ткачук, яка розповіла про покращення фізичного стану дітей, успіхах у навчанні, спілкування дітей з мамою та зміни їх емоційного стану після спілкування з нею.
Фахівець із соціальної роботи центру соціальних служб Ткачук Лесею Миколаївною надала інформацію щодо здійснення соціального супроводу сім'ї, з якої діти переміщені до сім’ї патронатного вихователя, а саме про стан виконання біологічною матір’ю плану заходів, необхідних для повернення їй дітей.
За результатами отриманої інформації члени міждисциплінарної команди обговорили перспективи роботи з дітьми, їх біологічною матір’ю та дійшли висновку про необхідність продовження терміну перебування дітей в сім’ї патронатного вихователя до 6 місяців. Наступне засідання заплановано на березень місяць.

1