Навчання, проведене Вінницьким обласним центром соціальних служб 26 січня 2022 року, спрямоване на розвиток навичок спілкування, обґрунтування ефективних шляхів розв’язання конфліктних ситуацій та керування стресовими станами.
До уваги працівників координаторкою тренінгу Яворською Оксаною представлено структуру процесу спілкування, техніку «Я-повідомлення» та наслідки руйнівного впливу подвійного послання. Фахівці з цікавістю працювали в мікрогрупах, опановували навички ефективної комунікації, неагресивної впевненості та техніку Декарта для прийняття рішення.
Під час проведення ділової гри «Потерпілі кораблетрощу» учасники навчання усвідомили важливість прийняття узгодженого групового рішення та обрання лідера, який оперативно може зорієнтується в надзвичайній ситуації та роздати необхідні доручення членам команди.
У ході тренінгу проаналізовано типи конфліктів та шляхи їх подолання. Практична вправа щодо роботи спеціаліста з прийомною сім’єю для вирішення конфлікту із соціальною групою активізувала роботу спеціалістів, усі охочі активно висловлювали свою думку. Фахівчинею продемонстровані стадії конфлікту та його наслідки.
Стрес безпечний, якщо він знаходить певний вихід, компенсується розслабленням, виступає як фактор, що активізує життєдіяльність людини, тому на завершальному етапі навчання учасники ознайомилися з техніками подолання стресових станів різними способами. Також слухачів заходу зацікавили матриця Ейзенхауера (модель розстановки пріоритетних справ) та трек корисних звичок, який варто впроваджувати в повсякденне життя.
Протягом зустрічі панувала легка та невимушена атмосфера, адже учасники заходу під час рефлексії зазначили, що було комфортно та приємно працювати.
Домашні завдання, отримані протягом тренінгу, сприятимуть закріпленню здобутих знань та формуванню асертивної (впевненої) поведінки.
У тренінгу взяли участь працівники центрів надання соціальних послуг Гайсинської міської, Вендичанської, Вороновицької, Дашівської, Томашпільської селищної, Джулинської, Северинівської, Яришівської сільської ради, відділення соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ямпільського територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Ямпільської міської ради, Хмільницького міського центру соціальних служб, відділу соціального захисту населення, охорони здоров’я Самгородоцької сільської ради.

34567

7

7