Навчання, яке проводиться за українською версією програми «ПРАЙД», триватиме 8 днів. Програма складається із десяти тематичних модулів загальною кількістю 84 години, з яких 60 годин – аудиторні заняття, 24 години – самостійна робота.
Сім’ї, які беруть участь у навчанні, отримали збірники методичних та довідкових матеріалів щодо виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, який підготовлено фахівцями обласного центру соціальних служб. Директор центру Олена Стоялова ознайомила присутніх із сучасним станом розвитку сімейних форм виховання на Вінниччині та формами підтримки, яку гарантує держава прийомним сім’ям, дитячим будинкам сімейного типу та сім’ям опікунів і піклувальників. Координатори заходу Ільчук Микола та Ткаченко Микола представили учасникам зміст та завдання тренінгового курсу, роль прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу для забезпечення прав дитини, опрацювали з ними поняття «компетентність» та основні сфери компетентності батьків.
Кандидати виконали інтерактивну вправу, уявивши мить, коли до них в родину приходить прийомна дитина та розписали її перший день, враховуючи певні моменти. Завдяки вправі учасники навчання відчули на собі як незаплановані зміни впливають на життя та самопочуття, уявили себе на місці дитини, яку з певних причин переміщують із сім’ї та визначили, яким чином можна допомогти дитині звикнути до нового сімейного оточення. Вправа «Ниточки» дала змогу учасникам усвідомити які втрати переживає прийомна дитина та зрозуміти роль прийомних батьків у подоланні наслідків даних втрат.
У зв’язку з необхідністю дотримання карантинних норм та правил щодо запобігання інфекційним захворюванням кількість учасників навчання обмежена і складає 10 осіб. Щоденно перед початком роботи в групі здійснюється температурний скринінг. Всі кандидати в усиновлювачі, опікуни, піклувальники та прийомні батьки під час навчання використовують індивідуальні засоби захисту та дотримуються безпечної дистанції між учасниками.

IMG 20220216 145130IMG 20220216 145145