21 лютого 2022 року Вінницьким обласним центром соціальних служб проведено установчу нараду щодо участі у екпериментальному проекті, який реалізується Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку.
До участі у першому етапі реалізації проекту щодо розвитку соціальних послуг для сімей з дітьми, які належать до вразливих категорій населення та\або перебувають у складних життєвих обставинах, відібрано 105 територіальних громад України, з них 11 з Вінницької області: Бершадську, Гайсинську, Жмеринську, Погребищенську, Хмільницьку міські, Глуховецьку, Мурованокуриловецьку, Піщанську, Теплицьку, Турбівську селищні та Джулинську сільську.
Під час онлайн наради директор Вінницького обласного центру соціальних служб Олена Стоялова нагадала присутнім про умови участі у проекті, визначені постановою Кабінету Міністрів України від 04.08.2021 № 817 та відзначила готовність працівників обласного центру соціальних служб надавати методичну допомогу кожній громаді та проводити навчальні заходи віповідно до заявлених громадами потреб.
Представники всіх 11-ти громад поділились власним баченням розвитку соціальних послуг для сімей з дітьми в рамках проекту, позитивними напрацюваннями та можливими труднощами у реалізації заходів, запланованих з метою збільшення кількості сімей з дітьми, яким буде надано соціальну послугу соціального супроводу.
Заступник директора обласного центру соціальних служб Ольга Слободяник ознайомила учасників наради з тематикою і формою проведення навчальних та супервізійних заходів для надавачів соціальних послуг та їх соціальних партнерів на базі кожної громади.
На завершення обговорено графік найближчих виїздів в громади з методичною допомогою, проведення міжвідомчих нарад та навчальних семінарів.

IMG E16853567891215