Під час онлайн зустрічі, до якої приєднались 147 фахівців із 55-ти територіальних громад, відбулось обговорення нових напрямків роботи, необхідність яких продиктована війною.

Здійснено огляд законодавчих актів, прийнятих з метою спрощення механізмів надання послуг та практику їх застосування.

Обговорено особливості надання соціальних послуг в умовах воєнного окремим категоріям сімей та осіб, які були основними отримувачами послуг в громадах до 24 лютого 2022 року, а саме:
- сім’ям в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
- сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, в т.ч. сім’ям, в яких порушуються права дітей;
- сім’ям, до яких, у зв’язку з введенням воєнного стану, діти повернулись із закладів освіти, в яких перебували цілодобово.

Особливу увагу приділено організації в територіальних громадах соціальної роботи з сім’ями, які переїхали до Вінниччини із територій проведення активних військових дій. Це велика кількість сімей та осіб, які потребують інформування та консультування, допомоги у отриманні соціальних виплат, медичних та освітніх послуг, пошуку та облаштуванні помешкань, психологічної підтримки, гуманітарної допомоги. Дуже важливим є вивчення їх потреб у тривалих комплексних соціальних послугах.

Учасники зустрічі обмінялись досвідом об’єднання зусиль широкого кола соціальних партнерів на рівні громади для якісного проведення системної роботи в інтересах новоприбулих отримувачів послуг.

2022 04 12 14 05 53 0281245