02 червня відбувся захід в дошкільному навчальному закладі №3 «Дивосвіт» Погребищенської міської ради.
В профілактичному заході взяли участь особи, які змушені були переселитися з територій на яких відбуваються активні військові дії, представники Центру соціальних служб Погребищенської міської ради, закладу освіти.

Внутрішньо переміщених осіб поінформовано щодо визначених державою соціальних гарантій (державні допомоги, в тому числі, допомога на проживання ВПО), допомоги за програмами міжнародних організацій, які реалізуються у Вінницькій області.

Практичні психологи ознайомили учасників зустрічі з ознаками стресу, симптоми яких можуть проявлятися після пережитих подій та
збігатися з ознаками ПТСР. Психологи акцентували увагу на тому, що діти потребують підтримки та перебування поряд з дорослими, які допоможуть їм подолати кризу та адаптуватися до нових умов. Дитина може розвиватися відповідно до свого віку в стабільних безпечних умовах. У ситуації війни та вимушеного переселення даний процес порушується. І для його відновлення необхідно подбати про безпеку та емоційну стабільність, перш за все на сімейному рівні. Адже справжнє відчуття безпеки дитині дають лише близькі довірливі стосунки з дорослим, який відповідає за життя дитини.

З учасниками заходу проведено додаткові соціальні та психологічні консультації.

1234567