Військові дії, які наразі тривають в Україні, не викреслили з нашого життя проблему домашнього насильства, а ще більше її загострили. Повномасштабна війна на території нашої держави стала тим фактором, який вплинув не тільки на зростання кількості випадків, але й збільшення жорстокості в ситуації такого насильства.
18 липня працівники обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, взяли участь у навчанні кандидатів в батьки-вихователі, прийомні батьки, усиновителі та опікуни та наголосили учасникам на тому, що воєнні дії, різноманітні економічні та соціальні чинники можуть додавати психоемоційного навантаження. Надмірні стреси можуть призвести до домашнього насильства навіть у тих сім’ях, де ніколи насильства не було раніше. Фахівці мобільної бригади звернули увагу на важливість володіння методами подолання стресу, зниження напруги та способами ненасильницького спілкування.
Усіх присутніх фахівці ознайомили з мережею спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб від домашнього насильства, відповідальністю за вчинення домашнього насильства та алгоритмом отримання допомоги. Кожен учасник отримав візитівки обласної мобільної бригади з контактними номерами телефонів, якими можна скористатися для отримання додаткової інформації.

За допомогою до працівників Обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися за тел.: 068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи); 097 578 82 89 (психолог); Viber: 097 578 82 89. Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год, в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.