Вінницьким обласним центром соціальних служб 17-19 січня 2023 року проведено перший етап навчання в режимі онлайн за Програмою підвищення кваліфікації соціальних працівників щодо встановлення опіки, піклування, створення та забезпечення діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. У навчанні взяли участь фахівці, які пройшли п’ять базових одноденних тренінгів з розвитку комунікативних навичок, мотиваційного компоненту, класифікації емоційних станів та подолання втрат, періодизації вікового розвитку дітей та особливостей їх виховання.

Під час відкриття тренінгу директор Вінницького обласного центру соціальних служб Олена Стоялова поінформувала учасників про важливість навчання, яке дає необхідні знання та навички для надання якісної соціальної послуги соціального супроводу сімей опікунів/піклувальників, прийомних сімей/ дитячих будинків сімейного типу.

У ході тренінгу координатори навчання Микола Ільчук і Оксана Яворська зосередили увагу на чинному законодавстві, ефективній роботі пошуку кандидатів у прийомні батьки. Учасники працювали з історією прийомної сім’ї, на основі якої складали оцінку потреб прийомної дитини та план соціального супроводу.

Другий етап навчання буде проведено 24-26 січня 2023 року.

У навчанні беруть участь фахівці з центрів надання соціальних послуг Барської, Гайсинської, Жмеринської, Могилів-Подільської, Тульчинської, Шаргородської міських, Томашпільської, Тростянецької селищних, Агрономічної, Райгородської, Северинівської, Станіславчицької, Студенянської, Сутисківської, Якушинецької сільських рад, Оратівського та Теплицького селищних центрів соціальних служб.

1