17-18 січня 2023 року Вінницьким обласним центром соціальних служб проведено додаткові практичні заняття на тему « Робота з групами самодопомоги. Практика» для тих психологів, які не мали змоги завершити навчання з попередніми групами.

Під час практичного навчання розглянуто можливості груп самодопомоги та варіанти їх проведення. Ведучими обґрунтовано важливість ролі фасилітатора та секретаря у групі самодопомоги, особливості їх роботи у підготовці та організації груп. У ході навчання акцентовано увагу на можливі складні ситуації, які можуть виникнути в групах серед учасників, які перебувають в різних емоційних станах.

Під час арт-терапевтичної частини навчання учасники змогли віднайти та поповнити власні потенційні внутрішні ресурси.

Всі учасники навчання відмітили актуальність та доцільність груп самодопомоги, як одного з перспективних і цінних інструментів в психологічній підтримці сімей.

З метою залучення до проведення груп самодопомоги працівників надавачів соціальних послуг, Вінницький обласний центр соціальних служб продовжить аналогічні навчання. У лютому 2023 р. для фахівців соціальної роботи буде проведено відповідні теоретичні та практичні заняття.

 111

222