24-25 січня 2022 року фахівцями Вінницького обласного центру соціальних служб проведено останню серію навчальних заходів на тему: «Перша психологічна допомога дітям та їх батькам в умовах війни». Учасниками вебінару стали спеціалісти із надання соціальних послуг з 13 територіальних громад Вінницької області. Доповідачами були психологи Тетяна Більо та Роксана Пилявець.

Мета заходу – ознайомлення надавачів соціальних послуг з особливостями надання вчасної психологічної підтримки та допомоги мешканцям Вінницької області, які цього потребують.

Учасники заходу ознайомились з практичними навичками допомоги особам, які пережили кризову подію. Навчились використовувати навички заспокоєння, підтримки та сприяння стабілізації емоційного стану людей під час стресу. Відпрацювали алгоритм дій, як зорієнтуватися у потребах і проблемах осіб, які зазнали стресу та надати їм потрібну інформацію про можливість задоволення їхніх потреб, або сприяти отриманню такої інформації із надійного джерела.

Навчальні заходи про надання першої психологічної допомоги мають на меті підвищити стресостійкість окремих людей, сімей та спільнот, знизити рівень стресу, зняти емоційну напругу та навчити як можна самому потурбуватися про себе і своїх рідних.

У повсякденному житті проблем не уникнути. Тому важливо навчитися їх вирішувати. Важливо не дозволяти негативним емоціям панувати у житті, варто поступово збільшувати здатність протистояти стресу.

1