У нараді взяли участь представники п’ятидесяти територіальних громад Вінницької області.

Ольга Слободяник, заступник директора обласного центру соціальних служб поінформувала учасників про стан організації діяльності об’єднань психологів у громадах. Під час наради обговорено питання надання психологічної допомоги першого рівня, до якої у громадах можуть залучатися особи, які не є фахівцями у сфері психічного здоров’я, але пройшли відповідну підготовку, в тому числі члени громадських об’єднань ветеранів та осіб з інвалідністю, працівники закладів охорони здоров’я та закладів освіти, працівники органів військового обліку, зокрема центрів комплектування та соціальної підтримки, соціальних служб; громадські та благодійні організації відповідного напряму діяльності.

Начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Вінницького обласного центру соціальних служб Тетяна Томчук торкнулась питань організації інформаційно-просвітницьких заходів для населення, яке постраждало від війни.

До наради приєдналися практичні психологи обласного центру: Вікторія Асауляк зупинилась на питаннях організації групової роботи з дітьми, Роксана Пилявець наголосила на актуальності питання самодопомоги в умовах війни і презентувала курс «Самодопомога Плюс. Груповий курс управління стресом».

Про напрям психології «ізоляції» і важливість опанування даних знань та навичок роботи для психологів, які працюють в громаді з населенням, що постраждало від війни, поділилася інформацією Тетяна Більо.

Підсумовуючи зустріч, Ольга Слободяник зробила короткий огляд програми навчань і посібників з надання психологічної допомоги сім’ям Захисників та Захисниць України та ознайомила з планом навчальних заходів, запланованих обласним центром соціальних служб на березень - квітень поточного року.

 1