5 квітня 2023 року завершено навчання за Програмою підвищення кваліфікації працівників щодо виявлення сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Навчання проведено обласним центром соціальних служб в онлайн режимі. Проходження такого навчання та отримання відповідного свідоцтва є обов’язковою умовою для надання послуги соціального супроводу сім’ям та особам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Під час навчання учасники опрацювали етапи ведення випадку на прикладі сім’ї з дітьми, яка перебуває у складних життєвих обставинах; потренувались у складанні оцінки потреб сім’ї та індивідуального плану соціального супроводу. Також, під час розгляду питання супервізії працівників, що надають соціальні послуги, проведено інтервізію випадку, який був представлений учасницею навчання. Слухачі на власному досвіді ознайомилися з правилами, етапами нового бачення подальшої роботи з випадком та внесли дієві пропозиції щодо планування подальшої роботи.

Проведене навчання позитивно оцінено учасниками, які відзначили користь отриманих знань, навичок та методичних матеріалів, необхідних для подальшого практичного використання у роботі із сім`ями, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Участь у заході взяли 18 працівників закладів, що надають соціальні послуги, Немирівської, Ямпільської, Тульчинської міських, Студенянської, Станіславчицької, Агрономічної, Лука-Мелешківської, Уланівської сільських, Копайгородської, Мурованокуриловецької, Тростянецької селищних територіальних громад.

2