Для підтримки людей, які переживають вкрай несприятливі обставини, перша леді України Олена Зеленська ініціювала створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я та психосоціальної підтримки. Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні розробило курс «Самодопомога Плюс» [Self-Help Plus] (SH+) – мультимедійний курс самодопомоги у боротьбі зі стресом, який проводиться протягом п'яти тижнів у групах чисельністю до 30 осіб одночасно.

Нещодавно психологами Вінницького обласного центру соціальних служб Роксаною Пилявець та Тетяною Більо проведено тренінг щодо впровадження та використання курсу у професійній діяльності та повсякденному житті. Учасниками стали 18 спеціалістів – фахівців із соціальної роботи та психологів з 7 територіальних громад області.

Відкриття заходу відбулось за участі заступника директора обласного центру соціальних служб Ольги Слободяник.

Навчання відбулося в комбінованому режимі: перший день в онлайні, другий – в офлайн - форматі. За результатами тренінгу підготовлені пари (фасилітатор і ко-фасилітатор) зможуть допомагати населенню області освоїти навички керування стресом у складних життєвих ситуаціях, використовуючи отримані знання та уміння. По завершенню навчання учасники отримали свідоцтва.

Курс SH+ є одним із низки науково обґрунтованих масштабованих психологічних втручань і може пропонуватися наряду з іншими способами допомоги.

Дякуємо @Veteran Hub за можливість скористатися конференц-залом, подібні зустрічі здатні зближувати людей та робити світ кращим!

3