16 листопада 2023 року розпочалось навчання для 16 кандидатів у прийомні батьки, опікуни, піклувальники та усиновителі. Ідентичне навчання у 2023 році проводиться вже вдванадцяте і триває 7 днів.

Програма складається із восьми тематичних модулів загальною кількістю 72 години, які передбачають ознайомлення з нормативно-правовими засадами забезпечення прав дітей та підтримки сімей з дітьми і розгляд важливих питань, пов’язаних із влаштуванням до сімей дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Координаторами заходу підготовлено для кандидатів низку інтерактивних вправ, які покликані сформувати переконання в учасників заходу належний рівень батьківської компетентності для виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Основна мета тренінгового курсу, який проводиться – підготовка учасників тренінгу до прийняття свідомого рішення щодо влаштування дитини та її виховання.

Тренінгова програма передбачає проведення рольових вправ, мозкових штурмів, презентацій, обговорення важливих тем і життєвих ситуацій. Завдяки цьому, кожен учасник заходу активно включений у навчальний процес, має можливість у товариському колі, за підтримки координаторів та колег висловлювати свої думки та враження.

01