Вінницьким обласним центром соціальних служб на базі Регіонального центру підвищення кваліфікації проведено шестиденний тренінг за Програмою підвищення кваліфікації щодо виявлення сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких сімей. У заході взяли участь 15 спеціалістів з 12 територіальних громад області.
Учасниками опрацьовано Порядок організації надання соціальних послуг, Порядок забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали від домашнього насильства та жорстокого поводження. Крім того, фахівці вивчили державні стандарти надання соціальних послуг, зокрема - соціального супроводу сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах, кризового та екстреного втручання і консультування.
У ході навчання учасники опрацювали на конкретному випадку здійснення оцінювання потреб сім’ї у випадку кризової ситуації, планування надання соціальних послуг та використання ефективних інструментів під час роботи з отримувачами соціальних послуг.
Привернув увагу слухачів розділ навчання, в якому розглядалось питання супервізії працівників, які надають соціальні послуги. Спеціалісти на власному досвіді ознайомилися з правилами, етапами та процедурою проведення інтервізії.
Учасники тренінгу отримали методичні матеріали, знання та навички, необхідні для подальшого практичного використання у роботі із сім`ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, та здійснення соціального супроводу таких сімей.

1sgo2sgo3sgo4sgo5sgo6sgo7sgo8sgo9sgo10sgo11sgo12sgo13sgo14sgo15sgo16sgo17sgo