Вінницьким обласним центром соціальних служб 12 лютого розпочато навчання з метою підвищення виховного потенціалу прийомних батьків та батьків вихователів. Тренінг тривав тиждень і завершується 16 лютого 2024 року. Цьогоріч це – перша зустріч щодо терапевтичного батьківства, в якій беруть участь 6 прийомних родин та 3 дитячих будинки сімейного типу з 5 територіальних громад. Презентуючи свої сім’ї, учасники ділилися досвідом виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Крім того, спільно з практичним психологом обласного центру соціальних служб Тетяною Ковальчук батьки обговорили як саме травматичний досвід змінює світ дитини. Аналіз поведінкових особливостей дітей та їх життєвих історій допомогли батькам зрозуміти травматизацію дитини та сформувати кроки для подальшої взаємодії з нею, процесу відновлення та зцілення дитини.

Практичний психолог центрувала увагу на важливості інформації про життєву історію дитини, особливостях впливу травми на психіку та поведінку дитини, допомозі батькам у формуванні відчуття безпечного середовища у дитини та створенні довірливих стосунків у родині.

01