22 лютого відбулась зустріч працівників обласної мобільної бригади із членами Координаційної ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми Турбівської селищної ради.

Працівники обласної мобільної бригади зосередили увагу учасників засідання на зростаючій статистиці звернень постраждалих осіб до органів Національної поліції. Також фахівці наголосили присутнім на тому, що однією з форм подолання та запобігання домашньому насильству є профілактична робота серед населення, інформування постраждалих осіб про їхні права та послуги, якими вони можуть скористатися, а також розповсюдження інформації про діяльність спеціалізованих служб підтримки.

На заході відбулося планування роботи для ефективної взаємодії між обласною мобільною бригадою та суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі у Турбівській селищній територіальній громаді.

Крім того, учасники заходу отримали брошури, буклети та візитівки із важливими телефонними номерами установ та закладів, які надають допомогу в протидії та запобіганні домашньому насильству.

За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися:
068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);
097 578 82 89 (психолог);

Viber: 097 578 82 89. Консультації надаються з понеділка по четвер - з 9:00 до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

01