Вінницьким обласним центром соціальних служб спільно з Вінницьким регіональним центром підвищення кваліфікації у квітні 2024 року заплановано проведення онлайн-навчання за професійною програмою „Підвищення кваліфікації фахівців із соціальної роботи центрів соціальних служб щодо виявлення сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких сімей (осіб)”.

З метою поновлення базових знань для фахівців, які надають соціальні послуги сім’ям з дітьми, працівниками обласного центру проводиться цикл одноденних тренінгів, які сприяють кращому розумінню питань, яких торкається професійна програма.

Доповнюють програму 5 навчальних модулів, один з них - «Розуміння індивідуальних потреб дітей. Формування прив’язаності» проведено для групи спеціалістів, які будуть брати участь у навчанні за базовою програмою.

Під час навчання учасники не лише поновили теоретичні знання за вказаною тематикою, а й мали можливість виконати практичні завдання, взяти участь у обговоренні запропонованих ситуацій, поділитись власним досвідом.

Розділ навчання, в якому розглядалось питання прив’язаності та можливих порушень у її формуванні, впливу цих порушень на поведінку особи в дитинстві та у дорослому віці буде корисним для фахівців, які надають соціальні послуги сім’ям з дітьми.

До кожної теми працівниками обласного центру соціальних служб надані матеріали для використання у практичній роботі з отримувачами соціальних послуг.

Наступні 4 навчальних модулі планується провести протягом березня 2024 року.

1