Ця тема обговорювалась 5 березня 2024 року під час робочої зустрічі з керівниками 17 закладів – надавачів соціальних послуг – які у 2023 – 2024 роках розпочали надання послуги та мають у своєму штаті соціальних робітників, що є асистентами дітей.

Кожен з учасників поділився власним досвідом щодо:

- організації надання послуги в громаді;

- фінансування послуги;

- документування та обліку роботи;

- труднощів, які виникли у процесі впровадження послуги;

- позитивних результатів та перспектив розвитку послуги в громаді.

Для учасників зустрічі, які лише у лютому 2024 року розпочали надання послуги, колеги запропонували практичні рекомендації та відповіді на актуальні запитання.

Деякі питання, що стосуються трудових відносин з асистентами дітей та особливостей оплати праці за строковими трудовими договорами, викликали жваву дискусію та обговорення.

Учасники відмітили користь зустрічей в такому форматі та домовились про наступну в травні 2024 року.

Для довідки: у липні – вересні 2023 року Вінницьким обласним центром соціальних служб у співпраці з Відокремленим підрозділом громадської організації «Справа Кольпінга в Україні» - «Родина Кольпінга м.Вінниця» проведено 2 навчання, підготовлено 111 асистентів дитини з 28 територіальних громад області.

У жовтні 2023 - лютому 2024 67 асистентів дитини працювали у 19 територіальних громадах. У 18 громадах надавачами послуги є заклади: центри соціальних служб, центри надання соціальних послуг або територіальні центри соціального обслуговування. У м. Вінниця робота 41 асистента дитини проводиться шляхом соціального замовлення.

 

1