Протягом періоду від 2014 до 2020 року Вінницька область активно реалізовувала концепцію щоквартальних груп зустрічей для прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів та піклувальників. Це стало ефективним механізмом обміну досвідом та підтримки сімей в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

З метою відновлення груп зустрічей у кожній територіальні громаді Вінницьким обласним центром соціальних служб започатковано проведення циклу навчань для фахівців та психологів, які надають соціальні послуги таким сім’ям.

1 березня 2024 відбулось онлайн навчання на тему: "Організація та проведення груп зустрічей для сімейних форм виховання. Теорія та практика."

Близько 120 учасників отримали інформацію щодо:
- історії та значення груп зустрічей;
- алгоритму проведення груп та їх ефективного планування;
- створення атмосфери взаємопідтримки та відновлення стосунків;

Під час навчання 4 березня 2024 року розглянули тему: "Проведення тематичної групи зустрічей «Формування сімейних цінностей, традицій, організація дозвілля»."

Практичний психолого обласного центу соціальних служб Микола Ільчук алгоритм такої тематичної зустрічі, практичні вправи та інформаційні матеріали для того, щоб сформувати у прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів та піклувальників позитивне ставлення до:
1) створення сімейного статуту як основи формування сімейних цінностей;
2) дотримання сімейних правил, традицій;
3) організації сімейного дозвілля;
4) спільних ігор з дітьми та створення для цього відповідних умов.

У навчанні взяли участь працівники центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг, які розуміють важливість соціального супроводу сімей, готові об'єднати зусилля в організації та проведенні груп зустрічей у кожній територіальній громаді.

1