29 квітня працівники обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, долучилися до навчання кандидатів в батьки-вихователі, прийомні батьки, усиновителі та опікуни.

Під час зустрічі фахівці мобільної бригади наголосили присутнім на тому, що домашнє насильство під час війни стає поширенішим та небезпечнішим явищем. Низький рівень доходів, безробіття, втрата місця проживання, стреси – все це призводить до непорозумінь та негараздів у сім’ї та може переростати у насильство. Постраждалим від домашнього насильства складніше знайти вихід – вони часто обмежені у пересуванні, більше залежать від кривдників психологічно й матеріально та не знають до кого можна звернутися за допомогою.

Працівники мобільної бригади розповіли учасникам про спеціалізовані служби, які створені та функціонують у Вінницькій області, поінформували про послуги, якими може скористатися постраждала особа. Кандидати в батьки-вихователі, прийомні батьки, усиновителі та опікуни отримали контакти «гарячих ліній» з попередження домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі та чіткий алгоритм дій в разі загрози його вчинення.

068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);
097 578 82 89 (психолог); Viber: 097 578 82 89.
Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год, в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

1