Вінницьким обласним центром соціальних служб з 8 по 29 квітня 2024 року організовано та проведено тренінг-вебінар за тематикою виявлення сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких сімей (осіб). Учасниками тренінгу стали 49 працівників із 33 територіальних громад області.

Під час навчання учасники опрацювали етапи ведення випадку на прикладі сім’ї з дітьми, яка перебуває у складних життєвих обставинах; потренувались у складанні оцінки потреб сім’ї та індивідуального плану соціального супроводу. Під час розгляду питання супервізії працівників, що надають соціальні послуги, проведено інтервізію випадку, який був представлений учасницею навчання.

Також увагу учасників навчання було зосереджено на вивченні законодавства, яким регулюється порядок надання соціальних послуг та порядок забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали від жорстокого поводження.

Проходження такого навчання дає необхідні знання та навички для надання послуги соціального супроводу сім’ям та особам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

За підсумками тренінгу-вебінару учасники склали залік на знання законодавства та отримали завдання провести оцінювання потреб сім’ї з дітьми та скласти план її соціального супроводу. За результатами цієї роботи вони зможуть отримати сертифікати державного зразка та якісно здійснювати надання соціальних послуг.

 01