Вінницьким обласним центром соціальних служб завершено проведення робочих зустрічей для працівників надавачів соціальних послуг за результатами участі ветеранів Гніванської та Погребищенської міських, Теплицької, Піщанської, Оратівської, Крижопільської та Томашпільської селищних територіальних громад у Програмі соціального відновлення ветеранів та членів їх сімей.

Під час зустрічей начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Тетяна Томчук та методист навчально-методичної роботи Тетяна Бойко обговорили питання  важливості подальшої роботи із ветеранами та їх родинами по завершенню участі у Програмі, яка реалізується на базі одного з рекреаційних закладів області і є першим етапом соціальної адаптації ветеранів на шляху його повернення до цивільного життя. Наступний етап реалізується у громаді за місцем проживання ветерана. Тому спеціалісти обласного центру соціальних служб наголосили на його необхідності та звернули увагу фахівців на те, що робота з ветеранами та їх сім’ями має бути спрямована на соціальну та психологічну підтримку, налаштування ветерана для подолання труднощів, збереження та відновлення соціальних і родинних зв’язків, залучення ветеранів до життя громади, зміцнення сімейних стосунків.

В ході зустрічей фахівці мали можливість обговорити орієнтовний перелік заходів, необхідних для продовження надання підтримки ветеранам, та послідовність їх проведення. З фахівцями із соціальної роботи громад розглянули багато практичних питань, адже в усіх семи громадах розпочато оцінювання потреб сімей ветеранів та визначення соціальних послуг, яких вони потребують.

У підсумку зустрічі учасники висловили одностайну думку – запорукою успіху у роботі з ветеранами є командна робота та максимальне включення усіх структур, установ, організацій громади.

1